Opiskelusta ja yhteisistä asioista tiedottaminen

Kaikkien TAMKilaisten ensisijaiset viestintäkanavat ovat sähköposti ja intranet (josta tämä Opinto-opaskin löytyy). Koulutuksissa ja eri opintojaksoilla voidaan sopia erikseen muiden, edellisten lisäksi käytettävien, viestintäkanavien käyttämisestä.

Sähköposti

Opiskelijat saavat käyttöönsä TAMKin sähköpostiosoitteen. Opintoihin sekä muuhun toimintaan liittyvät tiedotteet tulevat tällä osoitteella. TAMKin sähköpostia pitää seurata aktiivisesti, muuten tärkeitä viestejä voi jäädä näkemättä!

Intranet

TAMKin intranet intra.tamk.fi on väylä useimpiin opiskelussa tarvittaviin työvälineisiin kuten Tabulaan, opiskelijan työpöytä PAKKI:in tai kirjasto- ja tietopalveluihin. Lisäksi intranet on tietopankki ja tiedotuskanava, josta löytyy kootusti opiskelijan tarvitsemaa tietoa kuten aikatauluja, yhteystietoja, uutisia, toimintaohjeita jne. Intranetin uusimmat uutisotsikot tulevat suoraan sähköpostiin – näin kaikki pysyvät ajan tasalla.

Mobiilisovellus Tuudo

Tuudo on korkeakouluopiskelijoille suunnattu mobiilisovellus, jonka avulla pääset käsiksi PAKKI-palvelun tietoihin. Näet mm. oman lukujärjestyksesi ja opintosuorituksesi. Lisäksi voit hakea toteutuksia nimen tai tunnuksen perusteella. Tuudosta löydät myös pääkampuksen kartan, ruokalistat, joukkoliikennehaun sekä kampuksen keskeisimmät palvelut.

Sovellusta käytetään myös tiedottamiseen opiskelujen kannalta keskeisimmistä asioista. Intranetin tiedotuspalsta säilyy kuitenkin edelleen ensisijaisena tiedotuskanavana.

Käy lataamassa sovellus ja kirjaudu sisään TAMK-tunnuksillasi. Tuudo on saatavilla Android-puhelimiin (esim. Samsung, Huawei, LG ja HTC) ja Applen iPhone-puhelimiin. Windows-puhelimiin (esim. Microsoft ja vanhat Nokialaiset) Tuudoa ei voi ladata.

Julkiset verkkosivut

Julkinen verkkopalvelusivusto www.tamk.fi toimii ulkoisen viestinnän päävälineenä. Nettisivuston kautta opiskelijat pääsevät myös intranetiin.

Sähköinen asiointi

TAMK kehittää aktiivisesti sähköisen asioinnin sovelluksia opiskelijoille ja henkilökunnalle. Asioinnissa käytetään pääsääntöisesti sähköisiä lomakkeita. Sähköiset lomakkeet ja niiden käyttöohjeet löydät intranetin pääsivun oikopoluista linkistä nimeltä sähköinen asionti.

Verkossa voi esimerkiksi:

  • tutkia opintojaksotarjontaa ja opintosuorituksia
  • ilmoittautua opintojaksoille
  • ilmoittautua läsnä- tai poissaolevaksi
  • täyttää sähköisen opintojaksopalautteen
  • hakea vapautusta kielitaitovaatimuksista
  • hakea opiskeluoikeutta yli vuoden yliaikaiseen opiskeluun.