Tutkintotodistus

Opiskelija hakee tutkintotodistusta pääsääntöisesti kolme viikkoa ennen suunniteltua valmistumispäivää. Valmistumispäivät ovat opinto-oppaan kohdassa Lukuvuoden kokonaisaikataulu.

Tutkintotodistusten viimeiset hakupäivät lukuvuonna 2018-2019 ovat (suluissa valmistumispäivä):

Syyslukukausi 2018:

10.8. (31.8.), 7.9. (28.9.), 10.10. (31.10.), 9.11. (30.11.), 4.12. lomake sulkeutuu jo klo 14.00 (20.12.), 14.12. (31.12.; todistus luovutetaan aikaisintaan 15.1.2019)

Kevätlukukausi 2019:

10.1. (31.1.), 7.2. (28.2.), 8.3. (29.3.), 9.4. (30.4.), 9.5. (31.5.), 3.6. (28.6.) 2019

Tutkintotodistushakemuksen täyttämistä edeltää ammattikorkeakoulun valmistumisvaiheen opiskelijapalautteen (AVOP) antaminen. Prosessi alkaa, kun opiskelija täyttää kyselyn https://avop.fi/fi

Kun opiskelija on vastannut kyselyyn

  • opiskelija ohjautuu suoraan intran sivulle, josta hän pääsee suomen- tai englanninkieliselle tutkintotodistushakemuslomakkeelle
  • opiskelijalla on velvollisuus huolehtia, että kaikki tutkintovaatimusten mukaiset suoritukset (myös kypsyysnäyte) on suoritettuna, arvioituna ja rekisteröitynä ennen tutkintotodistushakemuksen täyttämistä tai suoritusten tulee olla kirjattuna haun määräaikaan mennessä
  • JOS kaikki suorituskirjaukset eivät ole rekisterissä hakemuksen jättämisen määräaikaan mennessä, valmistuvan hakemus poistetaan ja valmistuvan on täytettävä hakemus uudelleen seuraavaan mahdolliseen valmistumisajankohtaan
  • hakemus on tehtävä määräaikana
  • tutkintotodistuslomakkeella voi määräpäivään mennessä hakea valmistumista saman kuukauden viimeiselle arkipäivälle sekä ilmoittautua lähinnä valmistumista järjestettävään valmistumisjuhlaa

Tampereen ammattikorkeakoulu myöntää todistuksen suoritetusta tutkinnosta suomeksi lukuun ottamatta englanninkielisiä koulutuksia, joissa tutkintotodistus annetaan myös englanniksi. Myös kaksoistutkinto-opiskelijat saavat tutkintotodistuksensa englanniksi.

Auktorisoidun kääntäjän todistuskäännöksen voi jokainen hankkia tarvittaessa itse.

Tutkintotodistuksen yhteydessä annetaan ote opintosuoritusrekisteristä suomeksi ja englanniksi (Transcript of Records) ja Diploma Supplement, joka on kansainväliseen käyttöön tarkoitettu tutkintotodistuksen liite.

Diploma Supplement on opiskelijan tutkinnosta tehty henkilökohtainen dokumentti, joka tulee säilyttää kuten tutkintotodistuskin. Diploma Supplement ei korvaa tutkintotodistusta, vaan se toimii tutkintotodistuksen (ja mahdollisen todistuskäännöksen) liitteenä.

Liite antaa ammattikorkeakouluista annetun asetuksen (352/2003) 15§ mukaisesti tiedot ammattikorkeakoulusta, tutkintotodistukseen kuuluvista opinnoista sekä niiden tasosta ja asemasta Suomen koulutusjärjestelmässä. Lisäksi se osoittaa suoritetun tutkinnon sijoittumisen kansalliseen tutkintorakenteeseen sekä tutkinnon antaman kelpoisuuden.

Diploma Supplementin tavoitteena on helpottaa korkeakoulututkintojen kansainvälistä vertailua ja tutkintojen kohtuullista ja oikeudenmukaista tunnustamista erityisesti Euroopan alueella. Diploma Supplement ei kuitenkaan takaa tutkinnon tunnustamista toisessa maassa.

Tarkista tutkintotodistuksesi oikeellisuus sen luovuttamisen jälkeen. Mahdolliset tarvittavat korjaukset tehdään maksutta vain kolmen kuukauden ajan tutkintotodistuksen luovutuksesta.

Muista, että TAMKin sähköpostiosoitteesi ja käyttäjätunnuksesi suljetaan 7 vrk opintojen päättymisen jälkeen. Huom! PAKKiin ei pääse enää valmistumispäivän jälkeen. Tunnuksen voimassaolon päättyessä opiskelijoille tiedotetaan asiasta sähköpostilla 7 vrk ennen tunnuksen sulkeutumista.

Tutkintotodistus noudetaan pääsääntöisesti TAMKista itse tai valtakirjalla. Postitse lähetettävä tutkintotodistus lähetetään tilaajan vastuulla (katoaminen, vahingoittuminen yms.) ja maksaa liitteineen kotimaassa postiennakolla yhteensä n. 34,80€ , Eurooppaan n. 40,10€ ja muihin maihin n. 47,10€ (käsittelykulu 25€ + postituskulut); postituspyynnöt tulee osoittaa tutkintotodistuspostitus.tamk(at)tuni.fi. Tutkintotodistusta ei skannata ja lähetetä sähköpostitse tietoturvasyistä.

Valmistumisjuhlat

TAMK järjestää vuosittain kaksi valmistumisjuhlaa, joiden ajankohta vahvistetaan vuosittain. Kevään juhla (touko- tai kesäkuussa) on tarkoitettu edellisen  joulukuun valmistumisjuhlan jälkeen valmistuneille aina kevään juhlaan mennessä valmistuneille ja joulukuun valmistumisjuhla (ennen joulutaukoa) on tarkoitettu kevään juhlan jälkeen kesäkuussa ja seuraavan syksyn aikana valmistuneille.

Molempien juhlien ohjelma on samansisältöinen ja kokonaiskesto noin kaksi tuntia:

  • yhteinen tilaisuus juhlasalissa, kesto noin tunnin
  • todistusten ja stipendien jako (tilat ilmoitetaan juhlassa jaettavassa ohjelmalehtisessä)
  • kahvitarjoilu Campusravita Oy:n opiskelijaravintolassa

Tarkempi aikataulu julkaistaan tutkintotodistushakemuksella. Valmistuva voi kutsua juhliin maksimissaan 2 vierasta (määrä ilmoitetaan tutkintotodistushakemuksella).

Valmistumisjuhlapäivän jälkeen tutkintotodistukset ovat noudettavissa Kuntokatu 3 palvelukadulta B1-24 klo 10 - 14 seuraavasta arkipäivästä lähtien.

HUOM! Heinäkuussa ei ole valmistumispäivää! Lisäksi joulukuun viimeisen valmistumispäivän tutkintotodistukset luovutetaan aina vasta seuraavan tammikuun puolivälissä.

Erillistä kutsua valmistumisjuhlaan ei lähetetä.